Hoppa till huvudinnehåll

HITS-samarbetet har blivit en hit!

måndag, juli 3, 2023

Hela 77 procent av alla caféer och restauranger i Westfield Mall of Scandinavia, strax norr om Stockholm, har ställt om sina varuleveranser från dagtid till off peak, dvs nattetid nu under juni.

HITS- MoS-red2

Detta innebär att vi kan erbjuda kunderna att de har sina varor på plats redan vid arbetsdagens start vilket är mycket uppskattat.

Lars Arnell, platschef vid Urbanservices

Då leveranserna sker i ett stängt garage blir arbetsmiljön och effektiviteten säkrare och bättre än andra off peak leveranser. Det är positivt både för besökare, café- och  restauranginnehavare, då det innebär mindre trängsel, mindre tid i trafiken, mindre risk för förseningar och mer flexibilitet. Sammantaget bidrar det i slutändan till mindre belastning på miljön.  

Det är HAVI och Martin & Servera som lyckats får till förändringen genom att Urban Services har pratat med kommunen och centrumägaren som ställt sig positiv att genomföra denna förändring.

- Vi har jobbat med Off-Peak leveranser sedan 2015. Detta har ger oss möjligheter att ställa om till mer hållbara drivmedel så som el genom att vi kan öka nyttjandegraden av fordonen, säger Håkan Ekmyr vid Martin & Servera.

För mer information, kontakta: