Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Vinnova finansierar lösningar på samhällsutmaningar som bidrar till de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030!

Brinner ni för att lösa samhällsutmaningar som kräver bred samverkan? Då kan erbjudandet utmaningsdriven innovation vara något för er! Vinnova stödjer projekt som kan lösa en samhällsutmaning genom innovationer och bred samverkan mellan till exempel industri, forskning, offentlig verksamhet och civilsamhälle. Resultaten ska tydligt bidra till de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030.

Utmaningsdriven innovation steg 1 Initiering 

Utmaningsdriven innovation handlar om att lösa samhällsutmaningar genom innovation. Vinnova söker nya lösningar som utvecklas och som kan leda till både samhällsnytta och nya affärsmöjligheter. De lösningar som utvecklas ska vara konkurrenskraftiga och på sikt efterfrågas på en internationell marknad. 
 
Satsningen bygger på en trestegsmodell där de projekt som får finansiering i steg 1 sedan kan gå vidare och söka steg 2 och 3. Det ställs krav på samverkan mellan olika aktörer, där minst tre organisationer måste medverka i ansökan till steg 1. Allt behöver inte vara klart när ni söker till steg 1 men det är viktigt att ni har identifierat en samhällsutmaning och en tänkt lösning till den.

  • Vad kan ni söka för? - Vidareutveckling av en idé och konstellation. (Projekttid är cirka 9 månader.)
  • Vem kan söka? - Konstellationer bestående av minst tre projektparter.
  • Hur mycket kan ni söka? - Max 500 000 kronor. Stödnivån är max 80 procent.

Sista ansökningsdag är den 25 januari 2018.

Mer information om vad som krävs hittar du här
 
Ansök redan idag >