Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Två huvudtalare klara för slutkonferensen på CIVIC & DenCity

Karen Vancluysen, verkställande direktör för POLIS, och Lars Marcus, arkitekt och professor i Stadsbyggnad på Chalmers, är huvudtalare vid slutkonferensen på CIVIC & DenCity. Vi hälsar dig välkommen till en dag full av inspiration och nätverkande den 19 juni på slutkonferensen för CIVIC & DenCity!

Dagens tema:
Från vision, via konstruktion, till transportlösningar för framtidens tättbebyggda städer

Läs om två av huvudtalarna Karen Vancluysen och Lars Marcus:

karen2_0.jpgKaren Vancluysen utnämndes till verkställande direktör för POLIS i september 2014, efter att ha varit nätverkets forskningschef i åtta år. Innan Karen Vancluysen började på POLIS som senior forskningssamordnare 2004 var hon nätverksansvarig på Access-Eurocities for a New Mobility Culture samt projektledare på Langzaam Verkeer, ett belgiskt center för mobilitetshantering. Karen Vancluysen har sedan 1998 varit delaktig i nätverkande kring transportlösningar för städer och politisk verksamhet, samt varit delaktig i många av EU:s transport- och stadstrafikprojekt som partner, arbetspaketledare och projektkoordinator.

 

lm.jpgLars Marcus är arkitekt och professor i Stadsbyggnad och leder forskargruppen Spatial Morphology Group (SMoG). Hans forskning handlar om hur stadens rumsliga form, strukturerad genom arkitektur och stadsbyggnad, stödjer, ordnar och sätter gränser för människors vardag. I förlängningen skapar stadens form därmed förutsättningar för centrala samhällsprocesser som social integration, lokala marknader och ekosystemtjänster. Rumsmorfologi utgör således en form av teknologi som skapar rumsliga strukturer för andra urbana system. Han är också grundare och partner i konsultfirman Spacescape som utför stadsrumsanalyser, designstöd och policyutveckling åt kommuner, fastighetsägare och arkitektkontor.

Välkommen till slutkonferensen på CIVIC & DenCity! 

Läs mer om konferensen och anmäl dig här