Hoppa till huvudinnehåll

TREFF: hur hållbara godstransporter kan bidra till att nå klimatmålen

tisdag, juli 4, 2023

Upptäck hur hållbara godstransportlösningar kan bidra till att nå klimatmålen under TREFF: Transport Efficiency Day. Eventet är gratis och sker den 30 augusti på Münchenbryggeriet i Stockholm. 

Buss i rondell på kvällen

Arrangör: CLOSER & Northern LEAD

Anna Kristiansson

– Vi bjuder in alla som är intresserade av att bygga en hållbar framtidsstad att delta under TREFF då det är en unik möjlighet att lära sig om hur hållbara godstransport-lösningar kan bidra till att uppfylla klimatmålen! Vi kommer att prata om och ge praktiska exempel på hur vi tar hållbara innovativa lösningar från idé till att de faktiskt blir implementerade på marknaden och i samhället,

säger Anna Kristiansson, biträdande programansvarig på CLOSER och projektledare för TREFF.

 

TREFF  är indelat i tre delar och bjuder på spännande talare och diskussioner. Under den första delen, "The New System", kommer Jon Williamsson, senior universitetslektor vid Göteborgs universitet, att prata om hur en transporteffektiv stad kan vara en drivande faktor i näringslivet. Elisabeth Hörnfeldt och Ewa Sondell, representerar en av Scanias innovationssatsningar och presenterar några scenarier som de arbetar med när de skapar lösningar för framtidens urbana logistiksystem.

 

Ett antal pilotdemonstrationer kommer att visa exempel på vad som testas i verklig miljö. Vi kommer att prata om hur fokus på behovsstyrning kan öka effektiviteten, exempelvis hur Hammarby Sjöstad 2.0 och andra initiativ optimerar lokala godstransporter. Vidare diskuterar vi den centrala rollen som elektrifieringen har i omställningen mot en transporteffektiv stad. 

 

Efter lunchen presenteras exempel på hur man implementerar och genomför livkraftiga idéer i praktiken. Vi kommer att få höra om hur några hållbara transportlösningar blev implementerade på marknaden och hur dessa fungerar idag. Vi får också ta del av en presentation om hur våra gemensamma pengar kan agera styrmedel för att driva samhället i en hållbar riktning genom Heini-Marja Suvilehto, Sustainability Specialist på Upphandlingsmyndigheten.

Elisabeth Hörnfeldt-Scania

– TREFF är ett viktigt evenemang för alla som är intresserade av hållbara transportlösningar. Det är en bra möjlighet att lära av experter, upptäcka innovativa idéer och få kontakt med likasinnade, TREFF vill du inte missa,

säger Elisabeth Hörnfeldt, Innovation & projektledare på Scania.

 

Ta chansen att få nya insikter, knyta kontakter med branschexperter och ta ett steg närmare mot att bygga en mer hållbar framtid. Registrera dig för att delta på TREFF på Münchenbryggeriet i Stockholm den 30 augusti kl. 9.00-15.00.

Eventet är gratis och frukost samt lunch ingår, hoppas du vill komma och bidra!