Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Tre finalister i Innovationstävlingen TREFF

För första gången utlystes en innovationstävling i samband med Transporteffektivitetsdagen 2016. TREFF samlar årligen ca 200 personer från akademi, industri och myndigheter för att lyssna på och diskutera trender, utmaningar och hållbara lösningar inom transportområdet.

Tävlingsjuryn som består av medarbetare inom CLOSER, Northern Lead och VINNOVA har nu utsett tre finalister som kommer att delta under TREFF 2016 för att presentera sina bidrag och tävla om en vinst på 25 000 kr.

 

smartds2.pngSmart Delivery Station, Semcon
Smart Delivery Station är en smart leveransstation. Stationen har två sidor, en för inkommande varor med kylning och en för utgående leverans med källsortering, sophämtning och varureturer.

 

wertcontainer2.pngWertocontainer, Kyrkbyns Industri AB
Wertocontainer (WC) är utvecklat som ny typ av cotainer för transport av personvagnar på järnväg eller båt och bygger på att man utnyttjar lastprofilen på järnväg fullt ut. 

 

 

d-rail2.pngD-Rail
D-Rail är en tjänst för att meddela infrastrukturägare om eventuella kommande stoppande fel. Detta genom att samla information med sensorer för att mäta de mest kritiska delarna av järnvägen.