Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

DenCity – projektet med lösningar för hållbar tillväxt

Hur ska persontransporter och logistiktjänster se ut i våra växande städer? Vi vill ju fortfarande kunna se den klarblåa himlen, beställa matkassen på nätet och få den levererad på ett hållbart sätt utan att salladen har ledsnat.

DenCity är projektet som utvecklar innovativa lösningar för hållbar person- och godsmobilitet i täta stadsdelar. DenCitys konsortiemöte har precis varit och det händer mycket inom projektets alla sju delområden.

Volvo håller på att utveckla en nollemitterande lastbil för matleveranser som kommer demonstreras tillsammans med Coop och Schenker under 2018, och redan i månadsskiftet mars/april iår kommer både paket- och avfallsleveranser via vattenvägar testas i Göteborg. Postnord arbetar tillsammans med ett flertal andra projektparter med hur man kan optimera hemleveranser ytterligare och kommer bland annat testa en smart ”pakethanterare” tillsammans med nya tjänster som utvecklas i projektet.

Projektet är unikt i sitt slag eftersom vi både tar fram specifika lösningar men även hur de ska fungera tillsammans så att tjänsterna blir användarvänliga för oss invånare, säger Lina Olsson, projektledare på CLOSER vid Lindholmen Science Park.

Projektet är ett samarbete mellan näringsliv, akademi och samhälle, som pågår 2015-2018 och leds av den nationella arena för samverkan inom transporteffektivitet CLOSER.

Satsningen omfattar ca 20 miljoner kronor där hälften finansieras av Sveriges innovationsmyndighet Vinnova och resterande av deltagande parter.

Läs mer om projektet och vilka som deltar här på www.dencity.se

 

dsc_0048.jpg
 Lina Olsson, Projektledare DenCity på CLOSER vid Lindholmen Science Park

martin_1.jpg
Martin Svanberg, SSPA
 

sonke_maria.jpg
Sönke Behrends Chalmers & Mia Edström Stadsbyggnadskontoret Göteborg 
 

linda_magda.jpg
Linda Andersson, Ramböll & Magda Collado, RISE Viktoria