Hoppa till huvudinnehåll

Laddlösningar

CLOSER - REEL - SCANIA - laddning


För att lyckas med elektrifieringen av din organisations logistikflöden behöver en ändamålsenlig laddlösning etableras. Här hittar du inom kort kontaktuppgifter till aktörer i Sverige som kan göra möjliggöra det för dig och din organisation.

ChargePoint

ChargePoint skapar ett nytt bränslenätverk för att flytta människor och varor med el.

Sedan 2007 har ChargePoint åtagit sig att göra det enkelt för företag och förare att bli elektriska med ett av de största laddningsnätverken för elfordon och en omfattande portfölj av laddningslösningar.

ChargePoints molnbaserade plattform och laddhårdvara är utformade för att hantera varje laddningsscenario på arbetsplatser, parkeringsplatser, inom detaljhandel och för fordonsflottor av alla slag.

ChargePoint ger också tillgång till hundratusentals laddningsplatser i Europa och Nordamerika. ChargePoint är en helhetsleverantör, som kan leverera en nyckelfärdig lösning, om detta behov finns.

Hitachi Energy

Hitachi Energys laddinfrastruktur Grid-eMotionTM  är en skalbar, modulär och helt anpassningsbar lösning för laddning av stora flottor med elfordon för kommunala och kommersiella transporter.

Lösningen bygger på kompakta containerlösningar med nätanslutning som upptar en liten yta. Den är därmed lämplig för laddning av tyngre trafik som lastbilar, bussar och publika laddplatser med högre effekter.

Det som särskiljer tekniken från Hitachi Energy med många andra lösningar är att den bygger på en centraliserad likström (DC) laddningsteknik där vi omvandlar växelström till likström, vilken är mer kompakt i jämförelse om man använder AC (växelström).

När man ska elektrifiera stora fordonsflottor behöver man insikt i hela systemet. Att gå från flytande bränslen till batterier innebär ett helt nytt sätt att tänka. Att ha ett systemtänk innebär att vi tittar på allt ifrån hur kapacitet ska finnas tillgänglig där du befinner dig till hur man hanterar höga effektuttag, hur man laddar fordon på smarta sätt och samtidigt tar hänsyn till begränsningar som kan röra såväl elsystemet som kostnader.

Kempower

Kempower erbjuder högteknologiska laddsystem för alla typer av kommersiella fordon, t ex bussar och andra tunga fordon. Vi täcker in allting från laddare till olika typer av service och tjänster och därmed en mycket tillförlitligt laddinfrastruktur. Våra lösningar är skalbara, så det är enkelt att utöka laddnätverket och öka upp både effekt och ladduttag senare.  

Kempower designar och tillverkar all vår laddutrustning själva och består av ett team av elfordonsentusiaster med djup och bred kunskap inom eMobility-marknaden. Vår produktutveckling och tillverkning finns i Finland, med en majoritet av material och komponenter från finländska leverantörer. Vi fokuserar på alla transportområden, från personbilar och kommersiella fordon till gruvfordon, båtar och motorsport. Med vårt systerbolag Kemppi Group´s 70-åriga erfarenhet av att leverera högkvalitativ DC kraftelektronik, så sätter vi ribban högt i designen av både teknik och användarvänlighet.

Kempower är listat på Nasdaq First North Growth Market Finland.
 

Vattenfall Network Solutions

Vattenfall Network Solutions erbjuder funktionslösningar för etablering av laddinfrastruktur och annan elektrisk utrustning som krävs för att möjliggöra omställningen till elektrifierade transporter. Med Power-as-a-Service tar Vattenfall ett totalt ekonomiskt, funktionellt och elsäkerhetsmässigt ansvar för anläggningen så att ni kan fortsätta fokusera på er kärnverksamhet.

Vattenfall kan stötta ert företag genom att:

  • Investera i er elektriska infrastruktur, vilket frigör CAPEX till er verksamhet
  • Projektleda, installera och förvalta den elektriska infrastrukturen
  • Uppgradera er elinfrastruktur och undvika kostsamma driftstopp på grund av elavbrott
  • Hantera alla finansiella-, regulatoriska och miljömässiga frågor och minska riskerna


Vattenfall kan erbjuda Power-as-a-Service for el-och laddinfrastruktur för laddning av bussar, lastbilar och arbetsmaskiner, samt lösningar för elektriska drivlinor ombord på fordonet. Vattenfall erbjuder även mobila batterilager för att minska effekttoppar och säkerställa tillgänglig kraft när den behövs. Vattenfall erbjuder snabbladdare, pantografer, destinationsladdare och annan teknik utifrån era behov och kan arbeta med alla olika hårdvaruleverantörer.

CLOSER - REEL - Volvo

REEL

Tillsammans elektrifierar vi Sveriges lastbilstransporter!