Hoppa till huvudinnehåll
Ai driven mobilitet

AI-driven mobilitet

AI-driven mobilitet samlar olika delar av samhället för att gemensamt identifiera utmaningar och möjligheter, bygga ny kunskap och skapa nya mobilitetslösningar med hjälp av AI.

Syfte

Målet med projektet är att skapa ett nätverk för organisationer och individer som kan driva förändringar inom hållbar mobilitet, öka kunskap och medvetenhet om AI och dess potential för mobilitetssektorn. Syftet är även att identifiera kort- och långsiktiga lösningar och initiativ inom området.

– Det övergripande syftet är att skapa ett säkrare och mer hållbart mobilitetssystem som är tillgängligt för alla.

Vanja Carlén, projektledare, CLOSER

Om projektet

AI-driven mobilitet drivs av Drive Sweden, AI Sweden och CLOSER, tillsammans med 20 organisationer som representerar olika delar av samhället. Projektet är finansierat av VINNOVA
 
CLOSER driver frågor inom området AI för hållbar logistik med målet att undersöka hur den allmänna kunskapen inom AI och AI-beredskapen kan ökas inom logistiksystemet för att möjliggöra för datadriven och insiktsdriven innovation för ett hållbart transport- och logistiksystem.

Fakta:
Partners inom fokusområdets logistik är AFRY, Region Jönköpings Län, Region Örebro Län, Sjöfartsverket (Swedish Maritime Administration), Dokiv AB, Nordvästra Skånes Renhållnings AB (NSR) bland andra. 

Vill du veta mer om AI-driven mobilitet?

Anna Kristiansson

Anna Kristiansson

Biträdande programansvarig & Senior projektledare
Vanja Carlen

Vanja Carlén

Biträdande programansvarig & fokusområdesansvarig Digitaliserad Logistik (Föräldraledig)