Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Partners

Projektet leds av RISE och konsortiet består av Postnord AB, DHL Freight Sweden AB (DHL), Göteborgs Stad, H & M Hennes & Mauritz Sverige A, Houdini Sportsware AB Region Jönköping, Stockholms stad, och CLOSER vid Lindholmen Science Park.

Våra partners

Företag

 • CLOSER closer.lindholmen.se

  CLOSERs roll i Fossil Free Freight Challenge 2020 innefattar organisering av tävlingen, kommunikation och marknadsföring. Vidare bidrar CLOSER med relationskapital och koordinering samt synkronisering mellan TripleF och CLOSER.

 • DHL Freight Sweden AB dhl.se

 • Göteborgs Stad Läs mer

 • HM hm.se

  H&M Hennes & Mauritz AB grundades i Sverige 1947 och är noterat på Nasdaq Stockholm. H&M: s affärsidé är att erbjuda mode och kvalitet till bästa pris på ett hållbart sätt. Förutom H&M inkluderar gruppen varumärkena COS, Monki, Weekday, & Other Stories, H&M HOME och ARKET samt Afound. H&M-gruppen har 51 onlinemarknader och mer än 4 900 butiker på 73 marknader inklusive franchisemarknader. År 2018 uppgick nettoomsättningen till 210 miljarder SEK. Antalet anställda uppgår till mer än 177 000.

 • Houdini houdinisportswear.com

  Houdini Sportswear är ett progressivt outdoor-företag baserat i Finnboda Hamn, Stockholm. I sällskap av en brokig skara designers, ingenjörer, konstnärer och äventyrare flyttar vi ständigt gränserna för hur kläder skapas och säljs. Houdini medverkar som partner i Fossil Free Freight Challenge 2020 då vi inkluderar våra produkters hela flöde, från design till end-of-life, i vårt ansvar att göra något bättre för framtiden. Att främja och säkerställa hållbara transporter oavsett vart i kedjan de uppstår är därför en del i vårt uppdrag.

 • Postnord postnord.se

 • Region Jönköpings län rjl.se

  Region Jönköpings län medverkar som partner i Fossil Free Freight Challenge eftersom fossilfria transporter ligger våra värderingar väldigt nära och dessutom är Jönköpings län en av Sveriges och Skandinaviens bästa logistikhubbar. Inom ramarna för projekt e-merge jobbar vi dessutom hårt för att göra länet till landets och möjligen Skandinaviens centrum för e-handel. Hållbar transportlogistik och Triple F är därmed av central betydelse och en stor anledning till varför vi stödjer Fossil Free Freight Challenge 2020 som syftar till innovationer för just hållbarhet  inom e-handel.

 • RISE ri.se

  RISE bidrar med ledning av tävlingen som ett projekt. Organisering och design av tävlingen genom kompetens och erfarenhet avseende tillämpad forskning inom hållbar mobilitet samt öppen innovation.

 • Stockholms stad stockholm.se

  Omställningen till ett fossilfritt transportsystem, med bibehållen konkurrenskraft för svensk industri är en komplex utmaning som kräver samarbete och samverkan mellan de olika discipliner och kompetenser som finns över hela landet. Stockholms stad har som mål att bli fossilbränslefritt 2040 och vi deltar därför i Fossil Free Freight Challenge 2020 för att genom samverkan och innovation bidra till att omställningen till ett fossilfritt godstransportsystem kan uppnås.