Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

DenCity nyheter

Här kan du läsa nyheter om allt spännande som pågår i DenCity-projektet.

 • DenCitys lösningar skall vara attraktiva och tillgängliga för alla Läs mer

  Under konsortiemötet i DenCity som hölls den 7e maj så genomfördes en workshop inom social hållbarhet. - Social hållbarhet är något många upplever som något luddigt, mycket tror jag för att det inte finns någon direkt definition, beskriver Frida Åberg Utvecklingsledare stadsutveckling, Göteborg stad, som höll i workshopen.

 • Nu sätts eldrivna lastbilar i trafik Läs mer

  Volvo Lastvagnar har nu överlämnat sina två första helt eldrivna fordon – en sopbil till avfalls- och återvinningsföretaget Renova samt en distributionslastbil till logistikföretaget DB Schenker och partneråkeriet TGM. De båda ellastbilarna ska nu sättas i trafik i Göteborg.

 • Flytande Återvinningscentral på Älven - snart nära dig! Läs mer

  Du som bor i närheten av älven behöver, från och med i höst, inte ta bilen till en återvinningscentral. Nu kommer den till dig - i form av en pråm med containrar som lägger till vid fem kajer mellan Älvsborgsbron och Götaälvbron.

 • Göteborgarna får flytande återvinningscentral i höst Läs mer

  Du som bor i närheten av älven behöver, från och med i höst, inte ta bilen till en återvinningscentral. Nu kommer den till dig - i form av en pråm med containrar som lägger till vid fem kajer mellan Älvsborgsbron och Götaälvbron.

 • Samlastning för högre servicenivå i täta städer Läs mer

  - Om vi lyckas kombinera Leveransboxarna med samlastningen på Lindholmen kan Lindholmsleveransen lösa sista milen-problematiken och samtidigt erbjuda en mycket hög servicenivå som jag tror blir en väldigt attraktiv tjänst. Det säger Louise Larsson, ansvarig för Stadsdelsnära samlastning inom ramen för DenCity.

 • Ny publik supersnabbladdare för tunga elfordon på plats i Göteborg Läs mer

  En helt ny typ av laddstation, anpassad för tung trafik som distributionslastbilar och renhållningsfordon finns nu på plats i Göteborg. Den publika laddstationen, som är placerad på Falutorget, är den första i sitt slag och kan även användas för laddning av personbilar.

 • Nu görs unikt test av elsopbil Läs mer

  Lyssna och läs intervjun, i Ekot, med Lovisa Westblom projektledare för DenCity när hon berättar om Eldrivna sop- och lastbilar som kommer att ingå i ett unikt test, som en del av DenCity, med målet att förbättra transporterna i städerna och minska utsläppen.

 • Återvinningspråmen populär hos göteborgarna Läs mer

  Intresset är stort när Återvinningspråmen nu finns tillgänglig längs med de centrala delarna av Älven i Göteborg. Under sista helgen i september besöktes pråmen av över 600 personer bara på stationen vid Eriksbergstorget, men den stannar även vid Sannegårdshamnen, Stigbergskajen, Rosenlund och Stenpiren.

   

 • Uppväxling av innovativa transportlösningar för hållbar stadsutveckling Läs mer

  Nu är det klart att hela 26 partners från flera branscher tillsammans kan fortsätta utveckla, testa och framförallt implementera nya transportlösningar för våra alltmer förtätade städer. DenCity-projektet vill i nästa steg genom radikalt nytänkande vända utmaningarna i framtidens städer till möjligheter.

 • Var med och utveckla Lindholmsleveransen Läs mer

  När man började jobba med smarta transportlösningar på Campus Lindholmen minskade de tunga transporterna i området med nära 80 procent. Nu ska systemet utvecklas och expandera och nya tjänster ska kopplas på. Älvstranden Utveckling letar därför efter aktörer som med smarta och innovativa lösningar som vill vara med och skapa Lindholmsleveransen 2.0.

 • Volvo startar försäljningen av eldrivna lastbilar för stadstransporter Läs mer

  Nu startar försäljningen av Volvos fullelektriska lastbilar för urbana transporter som har utvecklats och testats inom ramen för projektet DenCity ihop med DB Schenker, Coop Sverige, Göteborgs Stad, Göteborg Energi, TGM och Renova.