Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Treff15 i samarbete med Region Örebro

Transporteffektivitetsdagen samlar forskare och företrädare för näringsliv och samhälle för att diskutera de viktigaste frågorna inom logistik och transport. Årets konferens hålls den 27 augusti i samarbete med Region Örebro län. Fabian Ilgner, utvecklingsledare på Region Örebro län förklarar varför de valt att engagera sig i konferensen.

Varför är Region Örebro län med och arrangerar årets Treff?fabian_ilgner_lite.jpg

– Logistikbranschen är stark i Örebroregionen, det finns många företag som har sina distributionscenter för Sverige eller hela Nordeuropa här. Den senaste tiden har vi i Region Örebro län vid olika tillfällen blivit kontaktade av näringslivet och fått förfrågan om det vore möjligt för näringslivet att lära sig om globala trender och utmaningar inom logistiksektorn. Eftersom Treff erbjuder just det senaste inom transporteffektivitet tänkte vi att det vore väl utmärkt om vi skulle kunna få Treff till Örebro i år, säger Fabian Ilgner, utvecklingsledare på Region Örebro län.

Vilka är de viktigaste frågorna just nu inom transportområdet?

– Att se hållbarheten i sin helhet. Det är viktigt att se ekologiska, ekonomiska och socialer aspekter i transportlösningarna. Därför är det väldigt viktigt att få ihop ett bra samarbete mellan den privata och den offentliga sektorn. Här i Örebroregionen har vi tillsammans med 22 företag haft ett mycket framgångsrikt projekt om utveckling av grönare logistiktjänster där vi har belyst den ekonomiska potentialen företag har när de satsar på grönare godstransporter. Men även sociala aspekter är väldigt relevanta, t.ex. i cabotagefrågan. Det är inte lätt, men det gäller att lyfta blicken och se alla effekter när vi driver förändringar. Det ska gå framåt och det ska gå framåt på ett hållbart sätt!

Region Örebro län är även partner i Closer. Hur har det påverkat ert arbete inom transport?

– Genom att vara partner i Closer har vi fått tillgång det senaste vad det gäller utvecklingar i transportsektorn. Vi har lärt oss mycket om High Capacity Transport, HCT och det har t.ex. resulterat i att ett företag från Örebroregionen nu lämnat in en ansökan för HCT-tillstånd för en viss sträcka. Vi förstår nu betydligt bättre hur transportkorridorer fungerar och vilka möjligheter det finns att skapa mer attraktiva städer med citylogistikplanering. Att arrangera Treff i Örebro ger dessutom möjlighet för näringslivet i Örebroregionen att ta del av den senaste logistikforskningen i hela landet.

Treff är en årlig konferens som anordnas av Northern LEAD vid Chalmers och Göteborgs universitet tillsammans med Closer vid Lindholmen Science Park. I år hålls konferensen i Örebro i samarbete med Region Örebro län.

Mer information och anmälan till Treff15

Läs mer om Region Örebro län