Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Samtransport och samverkan i fokus på Hållbara Transporter

Hur skapar vi transporteffektiva och energieffektiva godstransporter genom samverkan? Under konferensen Hållbara Transporter som anordnades av IVL medverkade CLOSER i ett seminarie om samtransportens betydelse. Seminariet sändes på SVT Forum, passa på att ta del av detta här.

Sverige ska bli ett av världens första fossilfria länder. Målet är tydligt och samverkan är nyckeln till framgång när det gäller klimatarbetet. Ren teknik och förnybara bränslen tar oss långt, men inte hela vägen. Detta ställer betydande krav på samverkan och samarbete mellan de olika parter som ingår i logistikkedjan.

När IVL Svenska Miljöinstitutet annordnade konferensen Hållbara Transporter var Jonas Eriksson från CLOSER en av de som deltog som presentatör.

Seminariet sändes i sin helhet i SVT Forum. Här kan du se och höra vad Jonas sa kring temat "Transporteffektiva godstransporter genom samverkan. Hur går vi från strategier till verkstad?"

Presentationen följdes av en paneldiskussion med Olof Bohlin, uppdragsansvarig, central förvaltningsorganisation för samordnad varudistribution (CFVO), Södertörnskommunerna, och Anders Roth, mobilitetsexpert, IVL Svenska Miljöinstitutet.

Se seminariet på SVT Forum här

Konferensen Hållbara transporter är en viktig samlingsplats för att hämta inspiration, mötas och kraftsamla i hållbara transportfrågor och behandlade bland annat ämnen som miljöpåverkan, drivmedel, parkering och mobilitetstjänster. 

closer_ivl1.png
Olof Bohlin, Södertörnskommunerna, Anders Roth, mobilitetsexpert, IVL Svenska Miljöinstitutet och Jonas Eriksson, CLOSER i en diskussionon om samtransportens och samverkans betydelse under konferensen Hållbara Transporter 2018.