Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Praktikanten som blev projektledare

Hannes Lindkvist är ny projektledare på CLOSER men för många inom nätverket är han redan ett bekant ansikte efter den praktikperiod som han gjorde på CLOSER under hösten 2016. Han har nu avslutat sina studier som bestått av en kandidatutbildning inom Logistics Service Management vid Lunds universitet samt en masterexamen inom hållbar utveckling från Uppsala universitet och Sveriges Lantbruksuniversitet.
Hannes Lindkvist

Hej Hannes, hur känns det att vara tillbaka på CLOSER?
– Det känns oerhört roligt och spännande. Under praktiken hösten 2016 insåg jag vilken häftig miljö det är att arbeta i då man befinner sig i centrum för samverkan och innovation för mer hållbara godstransporter. Så det är kul att få möjligheten att komma tillbaka nu när studierna är avslutade och vara med i arbetet för smartare och mer hållbara samhällen. 

Vilka områden/projekt kommer du att arbeta med framöver?
– En del kommer vara kopplat till projektet Automatiserade logistiktjänster som jag fick möjlighet att vara med och driva under praktiken. Ur förstudien kom många nya tankar och idéer på demonstrationer och projekt, så det kommer bli att försöka konkretisera och aktualisera dessa. Tanken är också att gå in och bistå kollegor där behoven finns. Det händer mycket på CLOSER just nu så det finns många trådar att dra i.

Vad ser du som den största utmaningen för framtidens effektiva transporter?
– Jag skulle säga att den största utmaningen (men också möjligheten) är att få olika aktörer att samverka och tillsammans finna lösningar på existerande problem. Idag har de flesta aktörer koll på de befintliga problemen med transporter och den förbättringspotential som finns och många förstår vikten av effektivisering och hållbarhet. Det är dock svårare att få en samlad bild om hur problemen ska lösas och hur visionen om ett hållbart transportsystem ska uppnås. Det är svårt att sitta på sin egen kammare och komma på lösningar på de komplexa problemen. Det gäller att få näringsliv, offentlig sektor och akademi att arbeta tillsammans och tvärvetenskapligt för att gemensamt uppnå visionen om framtidens effektiva transporter. I det spelar CLOSER en viktig roll. 

Kontakta Hannes
Mobilnummer: +46 (0)730 28 82 85
Telefonnummer: +46 (0)31 764 70 00
Mailadress: hannes.lindkvist@lindholmen.se