Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Ny resetjänst utvecklad i framgångsrikt projekt

Det uppmärksammade projektet Go:smart avslutades i slutet av augusti. Projektet har levererat en rad innovativa och mätbara resultat inom framtidens lösningar för persontransporter. Mest känd är den nya resetjänsten UbiGo som kombinerar resande med kollektivtrafik, samåkning, biluthyrning, taxi och cykelpool i en mobilapp.

Under sex månader prenumererade 70 hushåll på tjänsten som blev mycket uppskattad av användarna. Hushållen fick själv sätta en budget för sina resekostnader och kunde sedan använda mobilappen för att betala kollektivtrafik, taxi, hyrbil och cykelpool. Alla kostnader för samtliga hushållets användare samlas sedan på en faktura. Genom att ge hushållen bonuspoäng för miljövänliga resval uppmuntrar tjänster till ett mer hållbart resande.

UbiGo är en av de mest ambitiösa och lovande insatserna för att skapa en helt integrerad resetjänst för persontransporter. Tjänsten har uppmärksammats inte bara i Göteborg utan såväl nationellt som internationellt. Den har bland annat presenterats för medlemmar i den Europeiska kommissionen, som konstaterade att tjänsten är unik i Europa.

Göteborg har genom projektet på ett fantastiskt sätt fått utgöra testarena för framtidens resetjänst och blivit ett europeiskt föredöme. Arbetet pågår just nu med kommersialiseringen av tjänsten. 

Läs mer om Go:smart

Kontakt:
Ingemar Moen, projektledare Closer, ingemar.moen@lindholmen.se

Closer är en nationell arena för forskning, utveckling och innovation inom transporteffektivitet. Arenan är en del av Lindholmen Science Park AB. Vi erbjuder en neutral innovations- och demonstrationsmiljö där akademi, näringsliv och myndigheter samverkar för ökad transporteffektivitet