Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Ny projektledare med sikte på framtidens utmaningar

Jonas Eriksson är sedan oktober ny projektledare på CLOSER, med placering i Stockholm. Han har en bakgrund från Scania, Postnord och Jernhusen och här får vi ta del av några av Jonas tankar kring vilka utmaningar som transportbranschen, men även CLOSER, står inför.
jonas_eriksson

Vad skall du driva för arbete inom CLOSER?

- Det blir järnväg (Shift2Rail), terminalprojekt, samt arbete inom uppkopplad & digitaliserad logistik så här till en början.

Hur ser din bakgrund ut?

- Min bakgrund finns i fordonsindustrin där jag arbetade 10 år på Scania med allt från produktion, utveckling och produktledning. Sedan var jag tre år på Jernhusen och arbetade med nyetablering och utveckling av depåer för järnvägsfordon. Min senaste arbetsplats var PostNord Group där jag utvecklade transporter och fordon med stort fokus på digitaliseringen.

Vilka stora utmaningar ser du framöver?

- Jag ser utmaningar i hastigheten och omfattningen av den förändring som står framför oss just nu.

Det gäller till exempel: Energiförsörjningen hos fordon, hur fasar vi ut de fossila alternativen till förmån för de hållbara? Och vad är ett hållbart energisystem för fordon? Självkörande och autonoma fordon, hur ska de tex interagera med den befintliga flottan? Vad blir förarens roll i framtiden. Men även digitaliseringen av transportsektorn, hur ska data delas, till vem och till vilket pris?