Hoppa till huvudinnehåll

Ny projektledare med fokus på systemperspektiv och affärsmodeller

onsdag, november 17, 2021

Magnus Lindgren är sedan början av november ny projektledare på CLOSER. Magnus har ett stort tekniskt grundintresse och kommer arbeta med projekt relaterade till energiförsörjning. Stort fokus kommer att ligga på hur viktiga systemperspektiv och affärsmodeller är för omställningen till ett fossilfritt godstransportsystem. 

Magnus Lindgren

Magnus har sen tidigare disputerat vid Sveriges lantbruksuniversitet inom energianvändning och utsläpp gällande jordbruksmaskiner och arbetsmaskiner. Idag arbetar Magnus på Trafikverket med fokus på elmotorer och elektrifiering och har dessförinnan på Trafikverket hunnit med att arbeta med allt från förbränningsmotorer till gasrelaterade drivmedel. Nu delar han sin tid med CLOSER där hans fokus kommer vara på hur viktigt systemperspektivet och affärsmodellerna är för att nå ett fossilfritt godstransportsystem.

”Det räcker inte med häftig teknik, det måste även fungera för alla samhällsaktörer som ska använda nya lösningar.”

Att kunna jobba tätare med och för de samhällsaktörer som genomför den nödvändiga omställning vi står inför är något Magnus ser fram emot att kunna göra i sin roll hos CLOSER. En lika viktig del är att få möjligheten jobba tillsammans med alla kunniga medarbetare.