Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Ny projektledare med fokus på EU-projekt

Anna Björkman är nyanställd projektledare på CLOSER sedan första september. Hennes arbetsområden ligger främst inom EU-projekt med fokus på järnväg, terminaler och även uppkopplad och digitaliserad logistik.

Anna är utbildad civilingenjör och lärare med inriktning energi och miljö på KTH. Eftersom kunskaper inom teknik integrerats med pedagogik hoppas Anna kunna ta tillvara på denna kompetens i sina kommande projekt i CLOSER.

Anna kommer främst arbeta med olika EU-projekt med fokus på järnväg. Bland dessa finns flera projekt inom ramen för initiativet Shift2Rail som är det första europeiska järnvägsinitiativet där det tas ett helhetsgrepp för järnvägen i Europa. Shift2rail är en del av Horizon2020 som ska främja den europeiska järnvägsindustrins konkurrenskraft genom att utveckla järnvägssystemet med innovativa lösningar för att möta framtida behov. Hittills har Annas arbete fokuserat främst på projektet FR8HUB där tonvikt läggs på att öka effektivitet i noder och terminaler i järnvägssystemet samt utveckling av framtida godslokomotiv. Hon ser nu fram emot att lära sig mer om EU-projekt och att utveckla sin kompetens i att leda dessa. 

Utöver EU-projekten kommer Anna även vara delaktig i bland annat Fossil Free Freight Challenge som är en innovationstävling som kommer att startas upp under hösten. I denna tävling hoppas vi få fram lösningar som främjar miljösmarta leveranser och returhanteringar inom e-handel.

Håll gärna utkik efter ansökan om deltagande om detta är något som intresserar dig.