Hoppa till huvudinnehåll

Ny ordförande till Digitaliserad & Uppkopplad Logistik

torsdag, maj 7, 2020

Anna Pernestål har valts till ny ordförande för temaområdet Digitaliserad & Uppkopplad Logistik. Förutom hennes nya roll hos CLOSER arbetar Anna som föreståndare för KTHs forskningscenter Integrated Transport Research Lab.

Vi har intervjuat Anna för att lära oss mer om henne och för att välkomna henne till hennes nya roll.

Vem är du?
- Jag är föreståndare för det tvärvetenskapliga forskningscentret Integrated Transport Research Lab (ITRL) på KTH, där vi jobbar med forskning om hur ny teknik ska användas för att skapa ett hållbart och resilient transportsystem. Jag har jobbat de senaste fyra åren på KTH, och innan dess har jag 15 års erfarenhet från transportindustrin, både lastbilar och järnväg. Jag är övertygad om att för att skapa ett hållbart transportsystem behöver vi integrera olika perspektiv, från AI och tekniska lösnignar till affärsmodeller och tjänstedesign.

Varför är det här området så viktigt?
- Digitalisering och uppkoppling som ger tillgång till data öppnar enorma möjligheter, både för nya tjänster och för effektivisering av transporter, godsflöden och logistik. För att utnyttja dessa möjligheter behöver vi samarbeta! Annars kommer det att leda till sub-optimeringar och att vi inte kan tillgodogöra oss potentialen. Ett smart och effektivt användande av digitalisering i godstransporter är nödvändigt för att möta hållbarhetsmålen!

Vad ser du fram emot med denna roll?
- Jag ser framför allt fram emot att möte alla aktörer och att utbyta erfarenheter från olika infallsvinklar. Jag ser fram emot att tillsammans med CLOSERs medlemmar åstadkomma förändring, genom projekt och aktiviteter, som leder till ett hållbart transportsystem.

Läs mer om vårt temaområde Digitaliserad & Uppkopplad Logistik