Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Ny ordförande för Round Table inom Urban Mobility

Nu får Round Table-gruppen inom CLOSER’s temaområde Urban Mobility ny ordförande. Det är Pernilla Sustovic, chef för Urban Transport Solutions vid Volvo Technology, som från och med hösten 2016 även träder in i rollen som ordförande för det neutrala och nationella Round Table-forumet inom Urban Mobility.

p-sustovic-170x220.png

- Det finns stora utmaningar inom Urban mobilitet där samarbete är en viktig pusselbit till ökad transporteffektivitet. Jag ser fram emot att vi tillsammans arbetar med detta och jag vill tacka för förtroendet till rollen som ordförande i Urban Mobility, säger Pernilla Sustovic.

Arbetet inom temaområdet Urban Mobility baseras på Färdplanen för Citylogistik och dess identifierade innovationsdomäner, men har också tydlig koppling till närliggande färdplaner (Kollektivtrafik, Effektiva och Uppkopplade transporter etc.). Det övergripande syftet med CLOSER’s Round Table inom Urban Mobility är att bidra till bland annat effektivare transporter och transportsystem, minskad klimat- och miljöpåverkan, ökad tillväxt för svensk industri och svenska
företag samt bättre samverkan mellan akademi, näringsliv och samhälle.

- Vi är glada att Pernilla vill ta sig an denna uppgift! Urban mobilitet är ett komplext område med många dimensioner och med Pernillas entusiasm, struktur och insikter från fordonsperspektivet ser vi fram emot många intressant diskussioner och nya projektinitieringar framöver, säger Maria Lindholm, som är ansvarig för Urban Mobility-Gruppen från CLOSER’s sida.

 

Läs mer om temaområdet Urban Mobility och Round Table Urban Mobility