Hoppa till huvudinnehåll

Logistikpodden livestreamar om framtidens logistik

måndag, januari 14, 2019

Den 7e februari gästas Per Olof Arnäs under Logistikpoddens liveinspelningen av Bo Hallams, Nowaste Logistics AB & Steerlink Partners, Lina Olsson, CLOSER och Julian Lee, Airmee. Det blir en variation med rutinerade logistiker tillsammans med heta uppstickare, samtliga med en tydlig vision att ligga steget före i utvecklingen. Idag ligger flera företag efter i den digitala utvecklingen och det krävs mod för att våga bli digital.

Den 7 februari kommer Per Olof Arnäs, logistikforskare Chalmers, till Logistics & Distribution och Malmömässan för att Livestreama sin populära och omtalade Logistikpodd. Det kommer diskuteras framtidens logistik med fokus på logistikens digitala utveckling och vad som händer på marknaden just nu. Imponerande gäster tar plats på scen och logistiken tar plats i rampljuset.

- I vår roll som spindeln i nätet på CLOSER kan vi konstatera att i stort är branschen fortfarande till stora delar manuell - det finns områden där det behövs verkstad, som pilotprojekt för att skapa lärande och våga implementera nya digitala lösningar. Potentialen är enorm och samtidigt oerhört komplext område där det krävs nationell och internationell samverkan och gemensam förståelse för såväl utmaningar som möjliga lösningar – säger Lina Olsson.

För att inte bli omsprungen av tekniken måste företag dock anamma digitaliseringen och sluta se det som hinder och istället som en positiv möjlighet som kan påverka såväl människa som miljö i rätt riktning.

Läs hela artikeln här