Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Intressanta resultat och lärdomar på gång i DenCity

DenCity växer stadigt fram och erfarenheterna från piloterna börjar rulla in. På det senaste konsortiemötet berättade bl.a. Martin Svanberg från SSPA om piloten hållbara leveranser på vattenvägar som nu är avslutad. Se videon där Martin berättar om hur gods- och avfallstransporter på vattnet skulle kunna bli en viktig del av en stads transportlösningar:
Magda Collado, RISE

 

skarmavbild_2017-10-02_kl._10.05.07.png

Just nu pågår intensivt arbete med förberedelser inför projektets andra demonstration, där tjänster för effektivare hemleveranser ska testas. Roland Elander, projektledare på Sustainable Innovation som driver detta arbete, berättar att utmaningen är att kombinera en effektiv produktion hos distributörerna med en förstklassig kundupplevelse för boende och företag.
 
Vi har kommit långt i arbetet redan nu vid halvtid och om ett år kommer vi att ha omfattande erfarenheter från alla arbetspaket och förslag på hur transporter av gods och människor kan ske hållbart i täta stadsdelar, säger Lina Olsson, projektledare för DenCity på Lindholmen Science Park.
 
Projektet tar ett helhetsgrepp på person- och godstransporter i täta stadsdelar för att våra allt tätare stadskärnor ska bli mer hållbara och välmående. Ett nyckelmoment är att involvera allmänheten i utformningen av lösningarna. Projektet har pågått i 1,5 år och avslutas om ett år. Under konsortiemötet diskuterades förutom resultat även hinder och lärdomar så att de ska hinna avhandlas i projektet fram till slutkonferensen i sommar.
Läs mer om projektet på dencity.se
 
Är du nyfiken på resultaten?
Varm välkommen till slutkonferensen i Göteborg den 19 juni. Här kommer du under en heldag att få höra och diskutera allt som har med lösningar och tjänster som kan minska trängsel, miljöpåverkan och öka livskvalitén för boende och verksamma i täta stadsdelar att göra. Lägg in 19 juni i kalendern så återkommer vi när programmet börjar ta form!

 

bild_2.png

Lina Olsson, Projektledare Dencity