Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Innovationstävling för hållbar e-handel

Med innovation och hög ambitionsnivå kan vi förändra Sveriges e-handeln. – Detta är en innovationstävling med fem bra idéer som alla kommer kunna leda till ett mer hållbart e-handelssystem, säger Patrik Klintbom juryns ordförande i Fossil Free Freight Challenge.

Snart är det final i Fossil Free Freight Challenge, en innovationstävling som utmanar aktörer i branschen att utveckla idéer som skall leda till en mer hållbar e-handel. 

Innovationstävlingar

patrik_webb_2_nyhet_0.jpgInnovationstävlingar är ett intressant grepp för att ta fram idéer, då innovationer inte bara är en idé utan även en öppen process för förändring. En idé som i grunden inte är så genomtänkt kan bli en väldigt bra innovation som gör stor skillnad, säger Patrik Klintbom, Senior Researcher, RISE, Research Director Technology Triple F, men även Fossil Free Freight Challenge-juryns ordförande.

Det är svårt att strukturera innovationer då de är iterativa och svårstyrda men i processen kan man fånga upp lösningar som annars aldrig hade kommit fram, forsätter Patrik Klintbom.

Minskat fossilt fotavtryck

I Fossil Free Freight Challenge tävlar fem organisationer för att skapa lösningar som gör ett så litet fossilt fotavtryck som möjligt. 

I processen att ta fram ett vinnande bidrag har vi i juryn hela vägen haft en öppen dialog med de tävlande lagen. Det är inte en dömande tävling, utan en innovationstävling där vi vill se att alla bidragen utvecklas på ett inkluderande sätt. 

- T ex har det sedan tävlingens start i januari varit ett antal workshops där de tävlande kunnat pitcha sina idéer för oss i juryn, som på så vis kunnat ge feedback, förklarar Patrik Klintbom. 

Det har varit ett bra gäng med bra diskussioner. Jag tror det finns potential i alla förslagen. Även om inte alla vinner så kan alla gå vidare med sin idé. Fem kreativa team med bra och relevanta idéer, avslutar Patrik Klintbom. 

Måndagen den 4 maj avgörs det vem som vinner och bland de tävlande lagen finns Greencarrier, Adnavem, Tyréns och Kvadrat.  Missa inte att följa finalen!

Anmäl dig här