Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Helsingborg kommun blir partner i CLOSER

Nu är det klart att Helsingborg kommun går in som partner i CLOSER. Helsingborg är en av Sveriges snabbast växande städer och fungerar med sitt strategiska läge som ett viktigt logistiknav. Staden har tagit positionen som ett e-handelscentrum med E-commerce Park, en hög täthet av e-handlare och högskoleutbildningar som är relaterade till e-handel, teknikutveckling och digitalisering.

-Jag har tidigare varit i kontakt med CLOSER men vi var inte mogna för det då, säger Linda Bermin som driver fokusnätverket Leveranser i en tät stad.hbg_logo_staende_2_0.jpg - Nu har vi blivit modigare och det finns ett starkt stöd i ledningen och bland politiker.

- Vi vill vara med i utvecklingen, vi vågar testa nytt och vi vill pusha i rätt riktning. Vi använder digitaliseringens möjligheter för att göra det så enkelt som möjligt för de som bor och arbetar här. Öppen data har vi arbetat länge med och ser det som en självklarhet, säger Linda.

Jag tror vi har en viktig roll att tillsammans med andra aktörer hitta klimatsmarta lösningar inom godstransporter, inte bara till fördel för näringslivet utan även för att skapa hög livskvalitet för boende i staden. Vi har gått med i CLOSER för att bli inspirerade och för att träffa spännande människor. Jag hoppas nätverket kommer leda till att vi hittar samarbetspartners som med vårt stöd vill testa nya lösningar i Helsingborg, fortsätter Linda.

- Vi välkomnar varmt Helsingborg Kommun som partner och ser fram emot ett spännande samarbete, säger Sofie Vennersten, programansvarig på CLOSER.