Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Hannes Lindkvist praktiserar hos CLOSER

Under hösten praktiserar Hannes Lindkvist på CLOSER vid Lindholmen Science Park. Hannes studerar just nu ett masterprogram i hållbar utveckling på Uppsala universitet och ser fram emot en höst full av nya lärdomar och erfarenheter.
Hannes Lindkvist

Hej Hannes! Du praktiserar på CLOSER under hösten, berätta om det!
– Det ska bli en spännande höst där jag ser fram emot att få se hur praktiskt arbete bakom omställningen till ett hållbart transportsystem kan se ut. Inom universitetet lär man sig mycket om det teoretiska och om hur saker och ting är eller borde vara, men ofta förbises det praktiska arbetet där emellan. Det är lätt att säga att alla transporter borde konsolideras eller att de borde ske med elfordon eller cyklar, men verkligheten är inte så enkel. Det krävs samverkan mellan aktörer, investeringar, studier, analyser och mycket annat, men fram för allt vilja och en ordentlig drivkraft. Det är det jag tycker ska bli kul med denna höst, att få se de praktiska bitarna med hur man skapar samverkan och hur projekt inom hållbara transportsystem drivs, men framförallt att omringas av människor med den vilja och drivkraft som krävs för att genomföra de nödvändiga förändringarna mot ett hållbart samhälle.

Vad läser du för utbildning?
– Jag tog min kandidatexamen 2015 inom Logistics Service Management vid Lunds universitet, Campus Helsingborg. Sedan fortsatte jag direkt med att börja läsa en tvåårig master inom Hållbar Utveckling som drivs av både Uppsala universitet och Sveriges Lantbruksuniversitet. Jag började nu till hösten min tredje termin där det fanns möjlighet att göra praktik på valfri organisation med koppling till hållbar utveckling. Till våren är det dags att skriva masteruppsats, vilket ska bli en spännande utmaning. 

Hur kom det sig att du valde CLOSER som praktikplats?
– Under våren 2014 fick jag ett stipendium för att genomföra en studie om hur Helsingborg skulle kunna bli en attraktivare stad genom förbättrad citylogistik. Därigenom gick jag på några events som CLOSER arrangerade och fick på så vis upp ögonen för deras verksamhet. De kombinerar mina intresseområden logistik och hållbarhet på ett innovativt sätt och driver spännande projekt som kommer vara en del av omställningen till ett hållbart transportsystem. Inom min nuvarande utbildning förespråkas ofta vikten av samverkan och gränsöverskridande samarbeten för att kunna skapa mer hållbara lösningar varpå CLOSER blev än mer aktuellt när det var dags att fundera på var jag ville göra min praktik. Om man tänker efter så faller sig en praktikplats på CLOSER rätt naturligt om man utgår mina intressen, personliga värderingar och framtidsplaner.

Vad har du för planer efter din examen?
– Det finns lite blandade tankar och idéer. Bland annat så funderar jag på att doktorera. Det idealiska vore att finna en doktorandtjänst inom området hållbar stadsutveckling med godstransporter som inriktning. Det byggs ständigt nya stadsdelar samtidigt som gamla stadsdelar behöver rustas upp och utvecklas. Däri skulle jag vilja forska om godstransporternas roll i planeringen och byggandet av hållbara städer. Jag kan även tänka mig att finna någon intressant trainee-tjänst kopplat till hållbar logistik, alternativt att jobba med projekt inom området likt det CLOSER gör. Vilket som så är jag säker på att min praktik här på CLOSER kommer bidra med kunskap och inspiration till framtida planer.