Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Fyll på med inspiration och nya idéer

Med riktning mot ett hållbart samhälle är temat för CLOSERs årskonferens den 25 mars. Frans Prenkert, Center for Sustainable business, CSB, en av årskonferensens paneldetagare, ger här bl a en inblick i vad Center for Sustainable Business är, vilken kompetens och utbildning som behövs i framtiden för att vi ska klara hållbarhetsmålen. Men också varför han tycker att man ska lyssna in till paneldialogen den 25 mars!

Anmäl dig till CLOSERs årkonferens här

Frans Prenkert, professor, Center for Sustainable business, CSB är en del av den paneldialog, som du kan lyssna till kl 10.30 under årskonferensen, med fokus på Agenda 2030 målen. 

Vad är Center for Sustainable Business?

- Det är Örebro universitets center för forskning och utbildning om hållbart företagande, hållbar ekonomi och hållbara affärer. Vi har bl.a Sveriges enda Master i hållbart företagande med utgångspunkt i företagsekonomi och med stort fokus på praktik och samverkan med näringslivet. Forskningsmässigt fokuserar vi på allt från cirkulär ekonomi till hållbarhetsredovisning, korruption och hållbara försörjningskedjor. 

Vilken typ av kompetens och utbildning behövs i framtiden för att vi ska klara hållbarhetsmålen?

- Att tänka i system! Att se helheter och att förstå vilka mekanismer som hakar i vad i olika system. Samt allmän affärskompetens förstås. Dåliga affärer blir inte nödvändigtvis bra för att de blir ’gröna’.

- Utbildning, utbildning, utbildning… Internt, branchutbildningar, YH, avancerad system och planeringkompetens, avancerad organiseringskompetens etc. 

Hur ska vi locka de bästa talangerna till logistikområdet?

- Hållbarhetsfrågorna och greening of logistics hoppas jag i sig kan locka talang och göra sektorn hetare. Det är genuint svårt ex att dekarbonisera transporter eftersom de är tungt beroende av fossila drivmedel i dag - att anta den utmaningen är lockande för unga och ambitiösa personer! 

Varför tycker du att man ska lyssna på paneldialogen på CLOSERs årskonferens?

- För att ta del av den senaste kunskapen om en av vår tids ödesfrågor och för att fylla på med inspiration och nya idéer. Ibland väcks de goda tankarna i de mest oväntade sammanhang, varför inte under en panel på CLOSERs årskonferens? Sannolikheten lär i alla fall vara högre där än på många andra ställen! Missa inte det.

I panelen ingår också Christian Valdt, Verksamhetsutvecklare, Coop Logistik AB
Maria Nilsson-Öhman, Hållbarhetsspecialist, DHL Freight Sverige
Pernilla Sustovic, Business Office Volvo Autonomous Solutions, Volvo Group och modererar gör Anna Kristansson, CLOSER

Anmäl dig här