Hoppa till huvudinnehåll

Du som tvekar att köpa en ellastbil, tveka inte för länge!

måndag, maj 1, 2023

I den här filmen kan du lyssna till varför Håkan Ekmyr, Martin & Servera och Krister Kjellström, Dagab tycker fler åkerier borde våga testa att börja elektrifiera sina kylda och frysta transporter. Du får även ta del av fördelarna ur ett perspektivet från en kund, en stad och en chaufför. 

– Vi har kört med ellastbilarna i två år snart och det är mycket mindre problem än vi någonsin kunde tro. För när man släpper ett nytt bränsle brukar det alltid vara stora inkörningsproblem men det här har fungerat klockrent så här långt. Ellastbilarna finns nu det är inget att vänta på!

Krister Kjellström, Dagab

– Ni som tvekar om det är värt att skaffa en ellastbil eller inte, tveka inte för länge.

Håkan Ekmyr, Martin & Servera

Kunden representeras av Martin Wall, Fotografiska, stadens perspektiv står Robin Billsjö, Stockholms stad för och chauffören är Janni Pedersen som vanligtvis kör lastbil för Dagab. 

REEL möjliggörs genom stöd från Fordonsstrategisk forskning och innovation (FFI) genom Vinnova, Energimyndigheten & Trafikverket.

REEL är ett nationellt initiativ där ledande svenska aktörer har gått samman för att accelerera omställningen till elektrifierade emissionsfria tunga transporter på våra vägar. Inom satsningen etablerar vi, kör och utvärderar ett 60-tal olika regionala logistikflöden i varierande typer av köruppdrag. REEL samlar transportköpare, speditörer och distributörer, åkerier, terminaloperatörer, laddpunktsoperatörer, elnätsföretag samt leverantörer av lastbilar, laddutrustning, och ledningssystem. Dessutom medverkar regioner, nationella myndigheter och universitet i detta initiativ.

Vill du veta mer om REEL?

Andreas Josefsson

Andreas Josefsson

Fokusområdesansvarig Energiförsörjning
Nikita Zaiko

Nikita Zaiko

Projektledare
Energiförsörjning & Elektromobilitet
CLOSER - REEL - Volvo

REEL

Tillsammans elektrifierar vi Sveriges lastbilstransporter!