Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Citylogistik i fokus på TV4 Fakta

Det är vida känt att allt fler människor flyttar in till städer. Detta sker över hela världen och medför både möjligheter och utmaningar. En större utmaning är mobiliteten i staden, både för personer men framförallt för varor och tjänster, det vi kallar för ”Citylogistik”.

Söndag den 9 november visade TV4 Fakta ett program om just citylogistik. De introducerade: ”Citylogistik - livlina eller trafikkaos är en svensk dokumentär från 2014. Programledaren Ulrica Bengtsson intervjuar forskare, miljöchefer och lastbilschaufförer i jakten på svar om masskonsumtionens effekt på stadstrafiken. Konsumtionens ökning har medfört ökad lastbilstrafik till andra trafikanters förtret. Programmet undersöker även ny teknik som kan lösa problemet.” (www.tv4fakta.se)

I programmet medverkar bland andra Maria Lindholm, doktor i citylogistik och verksam vid transporteffektivitetsprogrammet Closer vid Lindholmen Science Park. Maria lyfter under intervjun fram samverkan mellan olika aktörer och utökad allmän medvetenhet som de enskilt viktigast parametrarna för att lösa framtidens utmaningar inom citylogistik. Tekniken finns.

I programmet nämns färdplanen för citylogistik som arbetats fram under ledning av Closer i samverkan med aktörer från akademi, industri och myndigheter. I den lyfts ytterligare steg och möjligheter för en hållbar urbanisering.

Se hela filmen Citylogistik - livlina eller trafikkaos

Mer info om färdplan Citylogistik