Hoppa till huvudinnehåll

Återvinningspråmen populär hos göteborgarna

fredag, oktober 4, 2019

Intresset är stort när Återvinningspråmen nu finns tillgänglig längs med de centrala delarna av Älven i Göteborg. Under sista helgen i september besöktes pråmen av över 600 personer bara på stationen vid Eriksbergstorget, men den stannar även vid Sannegårdshamnen, Stigbergskajen, Rosenlund och Stenpiren.

Återvinningspråmen är del av DenCity projektet, som utvecklar innovativa lösningar för hållbar och yteffektiv person- och godstransport i täta städer och bidrar främst till samhällsutmaningen hållbara städer och samhällen

- Det var totalt 620 besökare helgen den 20-29 oktober när Återvinningspråmen la till vid Eriksbergstorget och helgen innan dess när den la till vid Sannegården var det över 300 besökare. Vi hoppas nu på lika många besökare när den kommande helger lägger till på Södra Älvstranden vid Stigbergskajen den 6/10 kl 10-14 samt Rosenlund/Masthuggskajen den 12-13/10 kl 10-14, säger Andreas Josefsson, projektledare DenCity vid CLOSER. 

- Pråmen lockar personer från alla åldrar och har visat sig vara mycket uppskattad bland äldre som kanske i vanliga fall har svårt att ta sig till en återvinningscentral, fortsätter Andreas Josefsson. 

Läs mer på om pråmen 

Ladda ner hela tidtabellen här

Se filmen från invigningen här

Läs mer om DenCity här