Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Greencarrier

greencarrier_nyhetsbild

Greencarriers vision är "Creating a more sustainable tomorrow" och det är en del av vår strategi att vi ska vara innovativa och gröna, vilket är exakt vad Fossil Free Freight Challenge handlar om. Vi ser tävlingen som en perfekt möjlighet att dels stimulera innovation i vår organisation och dels hitta nya och grönare lösningar. Vi uppskattar också nätverket av partners och möjligheten det ger att dela kunskap och samverka för en mer hållbar framtid inom logistikområdet.

Om Greencarrier

Greencarrier är ett av Nordens största privatägda företag och specialiserar sig på globala logistiklösningar med fokus på kunskap, innovation och hållbara lösningar. Vi är 1000 anställda i 11 länder och våra huvudkontor finns i Göteborg, Sverige. Vi gillar utmaningar och vårt tankesätt är: Yes, it’s possible!

Om Greencarriers tävlingsbidrag: Door-to-Door on Seaway

I vårt bidrag har vi lagt fokus på att lösa problemet hur nya lösningar kan utformas för att stimulera användningen av hållbara leveransmetoder. Vår tanke är att basera vår lösning på kortsjöläsningar och koppla ihop dem med moderna transportsätt som t ex elektrifierade lastbilar, tåg och cyklar så långt som möjligt. Vi vill också tydligt visualisera vinsterna när det gäller utsläpp och ekonomiska aspekter så att det blir enklare för kunder att göra medvetna val.

Kontakt

  • Åsa Leander
    Head of Sustainability & Brand Management