Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Nordisk HCT Årskonferens 2020

22 oktober 2020 09:00 till 16:00
ONLINE & Pascal, Lindholmspiren 3-5, Göteborg
För sjunde året arrangerar CLOSER Nordisk konferens kring High Capacity Transport (HCT).

Årets Nordiska HCT-konferens kommer vara den 22 oktober och förhoppningsvis med möjlighet att både delta fysiskt på Lindholmen i Göteborg och via webben. På konferensen kommer främst redovisas vad som händer i norden men inledningsvis får vi även en europeisk utblick kring utmaningarna som vi behöver lösa för att klara miljömålen mm som vi har. För övrigt så kommer flera försöksprojekt redovisas med allt från intermodala transportupplägg till hur man via horisontellt samarbete tillsammans fyller HCT-fordon. 

High Capacity Transport avser införandet av fordon och fordonskombinationer med högre kapacitet än vad som är tillåtet idag. I detta ingår även hur man kan kombinera infrastruktur och fordon på ett bättre sätt t ex genom kombination av uppkopplade fordon, Performance based standards och multimodala lösningar ibland kallat Intelligent Access.

Konferensen redovisar det senaste som hänt inom forskning, erfarenheter från gjorda försök och implementering i Sverige och övriga nordiska länder.

Vi kommer även göra internationella utblickar då det händer mycket i övriga Europa!

Alla presentationsbilder kommer vara på engelska men föredragshållarna väljer om de talar på engelska eller svenska/skandinaviska.

Agenda & registrering här

Vi följer noggrant och löpande myndigheternas uppdateringar angående Covid-19 samt följer deras rekommendationer.
Arrangeras av CLOSER vid Lindholmen Science Park.