Hoppa till huvudinnehåll

Klimatsmart Mobilitet 2030

-

Den 14 juni arrangerar vi för andra gången årliga konferensen Klimatsmart Mobilitet 2030 tillsammans med Viable Cities. Denna gång går konferensen av stapeln på H22 City Expo i Helsingborg.

Arrangeras av: 
Drive Sweden & Viable Cities
En person står mitt i en väg med trafik omkring sig. Bilden är tagen med lång slutartid så att trafiken förfaller vara suddig.

I år kommer eventet att hållas på plats i Helsingborg, med en workshop som ett av elementen, men det kommer även att vara möjligt att delta på distans. Här kan du se förra årets event.

De tekniska lösningarna för att ställa om till klimatsmart mobilitet finns redan, men hur gör vi för att snabba på spridningen av dem? Under Transition Lab Forum 9 möter ni en rad nyckelaktörer som på olika sätt arbetar med frågan. Det kommer att bland annat att handla om mobiltetshubbar och delad mobilitet, helt enkelt: Hur klarar vi våra vardagsresor utan egen bil? Naturligtvis får vi också en inblick i värdstaden Helsingborgs arbete med klimatomställningen. 

Viable Cities mission är klimatneutrala och hållbara städer till år 2030 och Drive Swedens vision är att skapa hållbara och säkra mobilitetssystem för människor och gods som är tillgängliga för alla.

På förmiddagen den 14 juni håller vi vårt andra gemensamma event under H22 i Helsingborg. Vi kommer att utforska omställningen till klimatsmart mobilitet i städer med hjälp av utblickar, panelsamtal och inspirerande exempel.

Förmiddagens program är öppet för allmänheten i mån av plats. Planeringen sker i samarbete med Klimatneutrala Helsingborg 2030 och konferensen hålls på svenska.