Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Klimatsmarta transporter i city

2 september 2015 (Hela dagen)
Arken konferens, Örnsköldsvik
Välkommen till Övik den 2 september! BioFuel Region och projektet BioGaC arrangerar en dag då vi vill prata om vad som är möjligt här och nu för att få transporterna i city klimatsmarta.

Tekniken finns, bränslet finns – men rätt grejer krävs på rätt plats!

Politikerna har höga mål för att minska utsläppen från transportsektorn, redan år 2030 ska Sverige ha en fossiloberoende fordonsflotta. Transporterna i citykärnor har dessutom inte bara koldioxidutsläpp att ta hänsyn till, kväveoxider och partiklar är minst lika viktigt.

Nu är det ju inte politikerna som kommer att köpa nya lastbilar, eller planera körningarna så smart som möjligt. Det är du som kör och du måste få ekonomin att gå ihop. Den här dagen vill vi prata om hur en omställning till klimatsmarta transporter i city faktiskt kan gå till, utifrån de förutsättningar som du som utförare har, och vilka alternativ som är realistiska på både kort och lång sikt.

Målgrupp 
Åkerier, Budbilar, taxi, Beställare av frakt och transporttjänster (både privata och offentliga), detaljhandel, stadsplanerare,

Syfte
Det finns redan idag strategier och fordon för att få till klimatsmarta transporter i tätorter. Vad kan göras med start imorgon? Dessutom pratar vi om vad som behövs för att underlätta denna utveckling; Vad behöver du? Vilka möjligheter och utmaningar ser du?

Anmälan och mer info »